Aurinkovärjäys

Langat puretetaan, jotta väri kasveista tarttuu niihin.

Kävin perjantaina keräilemässä lupiineja veljeni kanssa. Villikukkien keräily itsessään on jo tosi mukavaa, mutta vielä hauskempaa siitä tekee kesäpuuhastelu lankoja värjäten. Olen nimittäin ihan hurahtanut kasvivärjäykseen, nimenomaan aurinkovärjäykseen ja violetit kukkaset ovat pitkälti testaamatta.

Jos haluat tehdä jotain hyödyllistä, juuri vieraslaji lupiinin kerääminen on sitä, sillä se valtaa muilta kasveilta kasvualaa. Jokainen katkaistu lupiini on avuksi kotimaisille perinnekasveille. Lupiinitalkoisiin ja sen jälkeen kattila porisemaan!


Lupiinin kukkasista suurin osa päätyi purkkiin kokonaisuudessaan, kun lauantaina ehdin purettaa langat. Osan pakastin ja testaan, kun käyn huomenna shoppailemassa lisää lankaa. Tänään perkasin lisää kukkia, jotka ovat nyt kuivumassa. Kuivattuja lupiinin kukkia olenkin aiemmin jo testaillut ja ollut aivan tyytyväinen sinertävään lopputulokseen.

Kukkaset, puretettu lanka ja 75* vesi purkissa heti puretuksen jälkeen.

Neljäntenä päivänä puretuksesta.

Näistä tuoreista sinisen violeteista kukkasista, jotka nyt siis purkitin näyttäisi olevan tulossa hyvinkin sinistä lankaa. Värit saavat nyt tekeytyä nelisen viikkoa. Olen niin innoissani mahdollisesta tulevasta väristä! Peukut pystyyn, ettei väri tuosta nyt muuttuisi. Kylläpä tää olikin taas ihanaa puuhaa talven tauon jälkeen.


Palataan tuloksiin, kun langan väri on tekeytynyt ja kehittynyt.

Caroliina

Sinua saattaisi kiinnostaa...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *