Studio YinFlow syntyi, kun uskalsin jättää vanhan Spa Caran ja heittäytyä katsomaan mitä muuta elämä minulle tarjoilee. Olin aika pihalla mitä halusin, koska halusin niin paljon miellyttää koko maailmaa (harjoittelen tätä edelleen) enemmän kuin katsoa, mitä itse haluan elämältäni. Lopulta niin oli kuintekin tehtävä, jotta uutta pääsi rakentumaan ja onkin rakentunut huimalla vauhdilla, kun annoin elämälle luvan tapahtua.

Sain vuonna 2018 upean mahdollisuuden kouluttautua liikunnan parissa lisää ja tehdä unelmaduunia liikunnan äärellä kuten lapsuudesta asti olin salaa toivonut.
Moni asia kuitenkin kaihersi eikä oikein jättänyt minua rauhaan. Sattui monenlaisa haavereita töissä ja koulutuksissa. Lopulta pandemia keskeytti kurssit ja yht’äkkiä elämä tuntui pysähtyvän kunnolla vastoinkäymisten jälkeen. Huokaisin helpotuksesta ja itkin menneiden vuosien tuskia. Muutokseni oli siinä pisteessä, että oli irrottauduttava kaikesta elämässäni pala palalta, jotta voin aloittaa alusta.

2020 Kevät ja kesä menivät nopeasti täyttäessä erilaisia velvollisuuksia. Ne olivat vain hidasteita, jotta en katsoisi tarkemmin siihen, mistä olin alkanut saada vihiä jo pitkään muutosmatkaani kulkiessa. Elämäni jatkoi karsimistyötään, tuntui että kokoajan vain enemmän hajotettiin ja otettiin minulta pois. Mitä minulle jää jäljelle?
Kun lopulta hyväksyin elämän muuttuvan, annoin periksi ja sallin elämän huolehtia minusta, tietämättäni asiat olivat alkaneet jo muuttua parhaakseni. Olin alkanut vetää puoleeni haaveitani ja hiljalleen ennennäkemätöntä runsautta.


Kesän 2020 jälkeen en palannut enää liikuntatyöhön, en kouluun, en minnekään. En luottanut keneenkään tai mihinkään. Olin pettynyt ja kyllästynyt ympäristöni toimintamalleihin, vanhoihin jo huonoksi todettuihin tapoihin ja uskomuksiin, joita ihmiset kantoivat mukanaan eivätkä olleet valmiita luopumaan (katson tätä yhä suurella mielenkiinnolla).
Ainoa, joka oli selvää oli vaistoni, joka kehotti selkeästi omalle polulle irti vanhasta, kohti uutta, raikasta, erilaista tuntematonta. Kysymys kuuluikin, olenko jo valmis hyppäämään? Kyllä, mutta en tiennyt mihin.
Hain kaikenlaisia töitä ja koulupaikkoja – mihinkään en päässyt eikä mikään tuntunut sykähdyttävän tarpeeksi. Mitä ihmettä minun kuuluu täällä tehdä, maata kotona lattialla ja odottaa kuoleman korjaavan minut?

Syksyn tullen puhelimeni alkoi soida, sähköpostiini alkoi saapua viestejä, erilaisia tarjouksia ja minut pysäytettiin niillä harvoilla kauppakäynneilläni. Ihmiset kyselivät milloin palaan Spa Caran pariin ja entä ne liikuntaryhmät, miksi ne eivät alkaneetkaan. Oletko kunnossa? Voisitko aloittaa ryhmät itseksesi?
Jonkun aikaa asiaa mietittyä ja hengiteltyäni, vastasin pyyntöihin ilomielin. Minulla ei ole mitään hävittävää. Sekä Spa että Yinflow olivat asioita, joita sydämestäni halusin ja ne kutsuivat minua luokseen enemmän kuin mikään pitkään aikaan.

Kun tein päätökseni, asiat ovat vain virranneet ja minä olen koettanut pysyä vauhdissa mukana. Totta kai tämä on vaatinut paljon aikaa, uhrauksia ja tekemistä, mutta ne ovat tapahtuneet ajallaan, omalla painollaan, vastaanlaittamatta. On tähän sisältynyt myös todella kapinahenkistä vastustusta ympäriltäni ja pelkoa, paljonkin, mutta vallitseva olotilani on niin paljon valoisampi, että luotan täysin, että minua kannatellaan nyt ja tästä eteenpäin, kunhan vain muistan pysähtyä itseni äärelle.

On mielenkiintoista, että tästä olen lapsuudestani asti haaveillut, vieläpä salaa- omista liikuntaryhmistä ja mukaansatempaavasta musiikista. Aiemmin ne olivat kiellettyjä unelmia, joita ei saanut toteuttaa, etten astuisi kenenkään varpaille.
Kun aloin oppia, ettei minun tarvitse miellyttää ketään, vapautui myös unelmani. Minä saan toteuttaa unelmani pitivät muut siitä tai eivät. Saan elää oman näköistä elämääni ja ketkä haluavat kulkea rinnallani, kulkevat ja hyväksyvät valintani eivätkä tuomitse minua.

Miksi et tehnyt tätä kaikkea jo aiemmin, se kaikki oli mahdollista ja saatavillasi kokoajan? Koska en luottanut elämään tai itseeni. Kielsin itseltäni sen, mitä todella halusin ja tarvitsin vain valaistakseni muiden menestyksen, jotta minut hyväksyttäisiin enkä jäisi yksin. Pelkäsin elää.
Miksi tämä tapahtuu nyt? Koska, tunsin tämän olevan oikea hetki, oikea aika, oikea paikka, oikeiden ihmisten kanssa juuri nyt. Luotan itseeni, elämääni ja että minulle on annettu kaikki, mitä tarvitsen elääkseni parempaa ja lempeämpää elämää. Minulla on rauha ja huomaan, kun se puuttuu.

On valtava etuoikeus saada tehdä sitä, mikä kutsuu luokseen, vaikkakin se ei olekaan tällä erää enää päätyöni. Saan silti ohjata liikuntaa vuoden ympäri yinjoogasta tanssiin, meditaatioon aina barreen. Saan tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa, edistää monipuolisesti hyvinvointia yksilö- ja ryhmätasolla ja jakaa minulle kertynyttä tietoa ja osaamista ja käyttää niitä monipuolisemmin kuin koskaan ennen.

Toivotan sinut mitä lempeimmin tervetulleeksi kaikien palveluideni äärelle.

Kiitollisena kaikesta,
Caroliina Takala

Yoga Yinful-, YOGA FLOW- ja HLF -Rentoutusohjaaja
Terveysliikunnanohjaaja
Hyvinvointivalmentaja
Lisensoitu ohjaaja:
BARRE
Piloxing Barre
THE MIX By Piloxing
Piloxing Booty Builder
Piloxing SSP
Latinohips