Hapa zome

Kävin eilen kotosalla äitiä moikkaamassa. Kellonsoittoon ei vastattu, joten arvelin äidin olevan takapihalla. Terassia lähestyessäni kuulin äidin vasaroivan jotain. Tulen lähemmäs ja näen pöydän täynnä upeita kukkia ja lehtiä.

”Mitä ihanaa sinä teet? Minäkin haluan!”, ja ennen kuin huomasin olin jo puuhastelussa mukana kuin pikkulapsi.


Hapa zome on japanilainen tekniikka, jolla siirretään kuviota ja väriä esimerkiksi kukista kankaalle vasaroimalla kasveja paperin ja kankaan välissä.
Hapa zome tekniikka on yksinkertainen. Ensin tietenkin kukkaset asetellaan haluttuun muotoon ja koinkin, että tämä on aika meditatiivista puuhaa. Tulee mieleen teeseremonia, jossa jokainen kuppi ja pannu on aseteltu niille määrättyihin paikkoihin esteettisesti, harkitusti ja koko sielu mukana. Kukkasten asetteluun saa siis käyttää aikaa ja luovuutta.

Tekniikkaa kokeilemassa. Kukkasten asettelua.


Toiseksi kangas asetellaan kukkasten päälle ja sitten PAM PAM – vasaroidaan (tässä voi purkaa kertynyttä stressiä ja vihan patoumia).
Kun on vasaroitu, kurkistetaan mitä kankaan alla tapahtui ja irrotellaan kiinni jääneet kukkaset kankaalta. Ei haittaa, vaikkei kaikki kukkaset irtoaisi, ne voi jäädä kuivumaan kankaalle. Ne irtoavat nimittäin kätevästi kynnellä rapsuttamalla.


Enää jää pohdittavaksi, mitä tästä ihanasta kankaasta teen?Terapeuttista, koukuttavaa ja kesäistä! Suosittelen!
Caroliina

Vasaroinnin lopputulos – ”rapsuttelua” vaille.

Sinua saattaisi kiinnostaa...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *