Jakkara 7/7

Jalkojen yhdistäminen sarjaan liimaamalla puristaen.

Heippa!
Tänään päätän seitsemän osaisen jakkaraprojektini yhdistämällä valmistamani jakkaran osat valmiiksi tuotteeksi. Itse asiaan eli yhdistämiseen ja viimeisiin viilauksiin.

OSIEN YHDISTÄMINEN:


Hio kaikki jakkaran osat sellaiseksi, että valmista tuotetta on kiva koskettaa, niin ettei siihen jää epätasaista tai epäsiistiä pintaa.

Yhdistä jalat ja sarjat toisiinsa muodostaaksesi kehikon. Liimaa kaksi samanlaista sarjaa jalkoihin kiinni. Purista puristimilla kiinni sen jälkeen, kun olet pyörittänyt loviin puulle tarkoitettua liimaa. Anna kuivua 15min. Tee toinen sarjapari samoin.
Yhdistä valmistamasi ”jalka-sarjat” lopulta kehikoksi, jonka päälle pintakäsittelyn jälkeen klossien avulla kiinnitetään toisiinsa yhdistetyt pöydän kansilevyt.Huomioitavaa:

Jalat ja sarjat liimautumassa lopulliseen muotoonsa kehikoksi.

Liimausvaiheessa siisti liimat heti puun pinnalta, jos liima pursuilee, jotta lopputulos säilyy kauniina.
Mittaa, että kaikki sivut ovat saman mittaiset, kun muodostat jalka-sarjoista kehikon, ja olet tarkasti asetellut nämä erityisesti ulkoapäin katsottuna – samoin jalka-sarjojen halkaisija kulmasta kulmaan, ettei lopullinen kehikko keiku.

Jakkaraprojekti on nyt tullut päätökseen ja jakkara jää nyt odottamaan pintakäsittelyä, johon palataan myöhemmin. Lämmin kiitos, kun olit mukana seuraamassa projektini etenemistä tähän saakka.

Fiilikset projektin päätyttyä:


Yhtäkkiä tajusinkin, että on valmista! Minä todella tein jakkaran!
Oleellista lopussa oli huolehtia, ettei tuolista tule keikkuvaa ja sitä pidin mielessäni jakkaraa laittaessa viimeisiin puristuksiin. Pinnasta tuli tulla käsin kosketeltava.

 Kokonaisuudessaan jakkara oli hyvä tuote puuntyöstökoneisiin tutustumiseen ja niillä harjoitteluun. Projektissa oli monta työvaihetta, monta eri tekniikkaa ja konetta opittavaksi.
Ensimmäisen viikon alussa toukokuun puolivälissä käväisi kotimatkalla mielessä minne sitä on tullut lähdettyä, onneksi hyvässä mielessä, vaikka pää tuntui olevan täynnä KAIKKEA.

Jakkara alta katsottuna.

 Viikon aherruksen jälkeen pohdin kuun lopulla, olenpa ollut hidas. Jos työelämässä teen jakkaraa yli viikon, kukaan ei halua minua töihin. Tajusin kuitenkin, että on tosi ok tehdä rauhassa, opetella kunnolla hätiköinnin sijaan, sillä haluan oppia ja tehdä laadukasta työtä nyt ja tulevaisuudessa.

 Sirkkelin käyttö vaatii yhä harjoittelua ihan vain, että voitan pelkoni ja työskentely muuttuu varmemmaksi. En halua, että kenellekään sattuu mitään vain siksi, että jännitän sirkkelin käyttöä.

 Opin kahdessa viikossa paljon uutta niin puun työstöstä, puuntyöstökoneista, piirrustuksista kuin itsestänikin. Minulla on mahdollisuus oppia vaikka mitä, kun annan itselleni mahdollisuuden ja tartun rohkeasti uusiin tilaisuuksiin ja haasteisiin, kohtaan pelottavaltakin tuntuvat tilanteet rohkeasti.
 Oli hyvä päätös lähteä tälle alalle.


Caroliina

Löydät kaikki jakkaran työstövaiheet täältä tai aiheittain:

Sinua saattaisi kiinnostaa...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *